Spelprov för Grönt Kort

Nedan hittar du mer detaljerad information om hur spelprov fungerar och vilken info som ska finna med på scorekortet för att du ska kunna bli godkänd för Grönt Kort.

DETALJERAD INFORMATION FÖR SPELPROV

Ett spelprov kan göras hur många gånger du vill och genomförs på en golfklubb med en ”riktig” bana som är slopad samt tillåter spel för dig som är under utbildning men som ännu inte har Grönt Kort. Att banan är slopad innebär att den är banvärderad och att det finns en sloptabell innehållande golfförbundets logotype. Det går även bra att spela en bana utomlands så länge banan är korrekt slopad. Vid spelprov betalar du greenfee till den klubb/bana du spelar på.

 

Viktig info att tänka på vid spelprov

  • Du gör ditt spelprov med valfri spelkamrat som har ett svenskt aktivt Golf-ID. Så länge personen har detta Golf-ID är personen en giltig markör för dessa spelprov och har då “rätten” att signera/godkänna scorekortet enligt det nationella regelverk som finns. Vår rekommendation är dock att markören även har 54 eller lägre i hcp (dvs Grönt Kort) och dessutom har en del erfarenhet från golfen sedan tidigare och behärskar t.ex. golfreglerna och hur man räknar inom golfen.
  • Du spelar en slopad bana från valfri tee och klarar 18 poäng på 9 hål (vid fler hål krävs 2p/hål). Du räknar dina poäng utifrån ditt spelhcp (erhållna slag) som du ser genom att titta på slopetabell för aktuell bana/tee utifrån 54 i exakt hcp. Ditt spelhcp kan variera mycket beroende på just ”slopen”. Se denna video för mer info.

 

OBS! För barn upp till och med det året du fyller 12 år utförs spelprov från 100 meter på max 45 slag. För dig som ska fylla 13 under detta år och för dig som är 13 år eller äldre kan detta alternativ användas i träningssyfte innan du utför ditt spelprov om du ännu inte uppnått spelkravet för vuxna. Även korthålsbanor eller spel från 150 meter (gul-svart pinne) kan vara bra i syfte att öva sig att bli bättre på resan mot Grönt Kort.

 

Du kan utföra spelprov när du vill under din tid som kund i Golf4u™ alternativt kan du ha gjort det upp till 12-månader innan du blev kund. Det är dock först när du klarat alla quiz som en ladda upp-funktion aktiveras via “Min sida” där du laddar upp en bild på scorekort som visar godkänt spelprov (se nedan exempel).

 

Var noga med att din bild på scorekort är läsbar och innehåller:

  1. Vilken golfbana du spelat samt datum och starttid.
  2. Vart ifrån du spelat (t.ex. ”Från gul tee” eller ”Från tee 46”).
  3. Resultat per hål och total poängsumma.  Ditt spelhcp måste tydligt framgå på scorekortet och poängräkningen måste vara korrekt ifyllt på varje enskilt hål.
  4. Textat namn, signatur och Golf-ID på dig som spelare.
  5. Textat namn, signatur och Golf-ID på markören.

 

Om det ej finns en specifik ruta på scorekortet för vardera del ovan, skriv på annan plats på scorekortet. Alla scorekort från spelprov granskas manuellt. Det är du som spelare tillsammans med din markör som ansvarar för att scorekortet är korrekt ifyllt. Endast om scorekortet innehåller korrekt och läsbar information registrerar vi dig på hcp 54 = Grönt Kort, normalt inom 24h.

TA GRÖNT KORT - SNABBT OCH SMIDIGT!