Så fungerar det

Golf4u™ är en tillgänglig, smidig och komplett nybörjarkurs för dig som vill ta Grönt Kort. Vi startade säsongen 2016 och är Sveriges största och populäraste Grönt Kort-kurs.

 

När du köper vår kurs får du tillgång till quiz och videor i 12 mån och du har under den tidsperioden möjlighet att skapa ditt Golf-ID och ta Grönt Kort via oss.

 

Nedan hittar du mer info om hur det fungerar att ta Grönt Kort via oss genom 3 enkla steg. Kursen är digital och kan påbörjas när det passar dig!

1

Gör  Quiz

Få snabbt svar på vad du redan kan och vad just du behöver lära dig gällande teori och praktik. Gör quizen när du vill, var du vill och hur många gånger du vill. Totalt finns det 12 quiz med ca 6 flervalsfrågor i de olika kategorierna golfspelet, golfvett och golfregler. Varje quiz tar ca 2-5 min att genomföra och du kan göra de hur många gånger du vill så länge du är kund i Golf4u™. Direkt efter att du genomfört ett quiz får du feedback och hänvisning till de videor som ska stödja just ditt lärande.

 

För att du ska känna dig trygg och säkerställa att du har tillräckliga kunskaper ska du ha alla rätt på varje quiz. Som svarsalternativ finns av pedagogiska skäl alltid alternativet “vet ej”. Om du känner dig osäker eller funderar på att chansa ska du välja detta alternativ för att sedan få feedback med videohänvisning, så att när du nästa gång gör quizet har lärt dig och är säker på det rätta svaret.

2

Se videor & öva

När du gjort ett quiz får du feedback på vilka videor du bör se. Träna på de moment som just du behöver lära dig. Det finns över 35 videor som behandlar både praktik och teori, dvs allt ifrån de olika slagen till vad som gäller vid regler och golfvett. Videofilmerna är ca 1-4 minuter långa och är uppbyggda på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt. När du genomfört ett quiz får du feedback på vilka videor just du bör gå igenom. Du kan titta på videorna hur många gånger du vill hemma i lugn och ro alternativt via mobiltelefon när du tränar på en golfanläggning.

 

Självklart når du även alla videor via vårt ”videobibliotek”. Under de 12-mån du är kund kan du göra quizen och titta på videorna hur många gånger du vill. På så sätt möjliggörs inlärning under en längre period och du kan “gå tillbaka” för att lära mer när en konkret situation uppstår under spelet. Det finns några ”öppna” videor som du kan se även i utloggat läge, dvs tillgängliga även för dig som ännu ej blivit kund.

3

SPEL- & SLUTPROV

För Grönt Kort görs spelprov med valfri spelkamrat med hcp 54 eller lägre samt ett slutprov från Svenska Golfförbundet (SGF) i form av quiz på de teoretiska delarna. Ett spelprov kan göras hur många gånger du vill och genomförs på en golfklubb med en ”riktig” bana som är slopad samt tillåter spel för dig som är under utbildning men som ännu inte har Grönt Kort. Att banan är slopad innebär att den är banvärderad och att det finns en sloptabell innehållande golfförbundets logotype. Det går även bra att spela en bana utomlands så länge banan är korrekt slopad. Vid spelprov betalar du greenfee till den klubb/bana du spelar på. Ditt slutprov från SGF i form av quiz på de teoretiska delarna kan också göras hur många gånger du vill och görs när du klarat våra 12 quiz.

 

Viktig info att tänka på vid spelprov

  • Du gör ditt spelprov med valfri spelkamrat som har ett svenskt aktivt Golf-ID och hcp 54 eller lägre.
  • Du spelar en slopad bana från valfri tee och klarar 18 poäng på 9 hål (vid fler hål krävs 2p/hål). Du räknar dina poäng utifrån ditt spelhcp (erhållna slag) som du ser genom att titta på slopetabell för aktuell bana/tee utifrån 54 i exakt hcp. Ditt spelhcp kan variera mycket beroende på just ”slopen”. Se denna video för mer info.

 

OBS! För barn upp till och med det året du fyller 12 år utförs spelprov från 100 meter på max 45 slag. För dig som ska fylla 13 under detta år och för dig som är 13 år eller äldre kan detta alternativ användas i träningssyfte innan du utför ditt spelprov om du ännu inte uppnått spelkravet för vuxna. Även korthålsbanor eller spel från 150 meter (gul-svart pinne) kan vara bra i syfte att öva sig att bli bättre på resan mot Grönt Kort.

 

Du kan utföra spelprov när du vill under din tid som kund i Golf4u™ alternativt kan du ha gjort det upp till 12-månader innan du blev kund. Det är dock först när du klarat alla quiz som en ladda upp-funktion aktiveras via “Min sida” där du laddar upp en bild på scorekort som visar godkänt spelprov.

Var noga med att din bild är läsbar och innehåller:

 

  1. Vilken golfbana du spelat samt datum och starttid.
  2. Vart ifrån du spelat (t.ex. ”Från gul tee” eller ”Från tee 46”).
  3. Resultat per hål och total poängsumma.  Ditt spelhcp måste tydligt framgå på scorekortet och poängräkningen måste vara korrekt ifyllt på varje enskilt hål. Klicka här för  att se exempel på hur ett ifyllt scorekort kan se ut.
  4. Textat namn, signatur och Golf-ID på dig som spelare.
  5. Textat namn, signatur och Golf-ID på markören.

 

Om det ej finns en specifik ruta på scorekortet för vardera del ovan, skriv på annan plats på scorekortet. Alla scorekort från spelprov granskas manuellt. Det är du som spelare tillsammans med din markör som ansvarar för att scorekortet är korrekt ifyllt. Endast om scorekortet innehåller korrekt och läsbar information registrerar vi dig på hcp 54 = Grönt Kort, normalt inom 24h.

 

Efter Grönt Kort

För att ta Grönt Kort behövs inget medlemskap i någon golfklubb. Golf4u™ vägleder dig till Grönt Kort. För att sedan få spela på de flesta banor i Sverige krävs även ett aktivt medlemskap (ex. fullvärdig eller greenfee) i någon golfklubb. Medlemskap kan lösas via Bryttsätter GK eller direkt med den golfklubb som är aktuell för just dig. Bryttsätter GK är Sveriges näst största golfklubb med ca 15 000 medlemmar och erbjuder attraktiva greenfeemedlemskap från 380kr/säsong.

TA GRÖNT KORT - SNABBT OCH SMIDIGT!