Så fungerar det

Golf4u™ är individanpassade digitala utbildningar för dig som vill ta Grönt Kort med start-hcp 54 och för dig som vill öka dina befintliga kunskaper.

Steg 1: Gör quiz

Du får snabbt svar på vad du redan kan och vad just du behöver lära dig ytterligare. Direkt efter att du genomfört ett quiz får du feedback och hänvisning till de videor som ska stödja ditt lärande. För att du ska känna dig trygg och säkerställa att du har tillräckliga kunskaper ska du ha alla rätt på varje quiz. Du kan göra de olika quizen hur många gånger du vill så länge du är kund i Golf4u.

 

Quizen är indelade i 3 huvudkategorier (golfspelet, golfvett och golfregler) där varje kategori har 4 quiz. Totalt finns 12 quiz med ca 6 frågor vardera. Alla frågor i de olika quizen är flervalsfrågor och varje quiz tar ca 2-5 min att genomföra. Som svarsalternativ finns av pedagogiska skäl alltid alternativet “vet ej”. Om du känner dig osäker eller funderar på att chansa ska du välja detta alternativ för att sedan få feedback med videohänvisning, så att när du nästa gång gör quizet har lärt dig och är säker på det rätta svaret.

STEG 1: GÖR QUIZ
STEG 1: GÖR QUIZ

Steg 2: Se på videor

När du genomfört ett quiz får du feedback på vilka videor du bör gå igenom. Du kan titta på videorna hur många gånger du vill hemma i lugn och ro alternativt via mobiltelefon när du tränar på en golfklubb. Det finns över 30 videor som behandlar allt ifrån de olika slagen till vad som gäller vid regler och golfvett. Videofilmerna är ca 1-4 minuter långa och är uppbyggda på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt. Självklart når du även alla videor via vårt ”videobibliotek”.

STEG 2: SE PÅ VIDEOR
STEG 2: SE PÅ VIDEOR

Steg 3: Praktisera / Speltest

Öva på de moment som du behöver lära dig. Under de 12-mån du är kund kan du göra quizen och titta på videorna hur många gånger du vill. Öva och praktisera vart du vill, hemma i lugn och ro eller när du tränar på en golfanläggning. På så sätt möjliggörs inlärning under en längre period och du kan “gå tillbaka” för att lära mer när en konkret situation uppstår under spelet.

 

3 olika alternativ vid speltest för Grönt Kort via Golf4u™

Ett speltest kan göras hur många gånger du vill och kan genomföras på en pay’n playbana, korthålsbana eller en golfklubb med en ”riktig” bana som tillåter spel för dig som är under utbildning men som ännu inte har Grönt Kort. Det spelar ingen roll om banan ligger i Sverige eller utomlands. Vid speltest betalar du greenfee till den klubb/bana du spelar på. Speltestet kan utföras på något av nedan 3 alternativ där du väljer dels utifrån vad du själv föredrar, dels utifrån vad som är möjligt på aktuell bana. Observera att det EJ går att göra en mix av de tre olika alternativen för speltest. Förtydliga på scorekortet vilket alternativ du valt:

 

  • Alternativ 1. Du spelar 9 hål på max 49 slag där herrar spelar från 150 meter (gul-svart pinne) och damer spelar från ca. 100 meter (ofta markerat med en platta/pinne). Max antal slag/hål är 8 (har du slagit 7 slag och inte kommit i hål ska du plocka upp bollen och notera en 8:a). OBS! att du EJ kan räkna poäng vid detta alternativ. Klicka här för att se exempel på hur ett ifyllt scorekort kan se ut.

 

  • Alternativ 2. Du spelar en korthålsbana som består av minst 6 hål och klarar banan på i snitt 5 slag/hål eller bättre. Max antal slag/hål är 8 (har du slagit 7 slag och inte kommit i hål ska du plocka upp bollen och notera en 8:a). OBS! att du EJ kan räkna poäng vid detta alternativ. Klicka här för att se exempel på hur ett ifyllt scorekort kan se ut.

 

  • Alternativ 3. Du spelar från valfri tee och klarar minst 18 poäng på 9 hål (du kan även såklart spela 18 hål och då tillgodoräkna dig resultatet på hål 1-9 eller 10-18). Du räknar dina poäng utifrån ditt spelhcp (erhållna slag) som du ser genom att titta på slopetabell för aktuell bana/tee utifrån 54 i exakt hcp. Ditt spelhcp kan variera mycket beroende på just ”slopen”. Se denna video för mer info. OBS! För att kunna välja detta alternativ måste banan vara slopad och ditt spelhcp måste tydligt framgå på scorekortet. Poängräkningen måste också vara korrekt ifyllt på varje enskilt hål, utifrån angivet spelhcp. Klicka här för att se exempel på hur ett ifyllt scorekort kan se ut.

 

Viktig info att tänka på vid speltest

Du gör ditt speltest med valfri spelkamrat med hcp 36 eller lägre. Du kan utföra speltest när du vill under din tid som kund i Golf4u™ alternativt kan du ha gjort det upp till 12-månader innan du blev kund. Det är dock först när du klarat alla quiz som en ladda upp-funktion aktiveras via “Min sida” där du laddar upp en bild på scorekort som visar godkänt speltest. Var noga med att din bild är läsbar och innehåller:

 

1. Vilken golfbana du spelat samt datum och starttid.

2. Vart ifrån du spelat (t.ex. ”Från gul tee” eller ”Från 100 meter”).

3. Resultat per hål och total summering.

4. Textat namn, signatur och Golf-ID på dig som spelare.

5. Textat namn, signatur och Golf-ID på markören.

 

Om det ej finns en specifik ruta på scorekortet för vardera del ovan, skriv på annan plats på scorekortet. Alla scorekort från speltest granskas manuellt. Det är du som spelare tillsammans med din markör som ansvarar för att scorekortet är korrekt ifyllt. Endast om scorekortet innehåller korrekt och läsbar information registrerar vi dig på hcp 54 = Grönt Kort, normalt inom 24h.

 

 

Efter Grönt Kort

För att ta Grönt Kort behövs inget medlemskap i någon golfklubb. Golf4u™ vägleder dig till Grönt Kort. För att sedan få spela på de flesta banor i Sverige krävs även ett aktivt medlemskap (ex. fullvärdig eller greenfee) i någon golfklubb. Medlemskap kan lösas via Bryttsätter GK eller direkt med den golfklubb som är aktuell för just dig. Bryttsätter GK är Sveriges näst största golfklubb med ca 15 000 medlemmar och erbjuder attraktiva greenfeemedlemskap från 380kr/säsong.

STEG 3: PRAKTISERA / SPELTEST
STEG 3: PRAKTISERA / SPELTEST

TA GRÖNT KORT - SNABBT OCH SMIDIGT!