Så fungerar det

Odomen2023
Betala hur du vill

Golf4u™ är en tillgänglig, smidig och komplett nybörjarkurs för dig som vill ta Grönt Kort. Vi lanserades 2016 och är Sveriges största och populäraste Grönt Kort-kurs.

 

När du köper vår kurs får du tillgång till quiz och videor i 12 mån och du har under den tidsperioden möjlighet att skapa ditt Golf-ID och ta Grönt Kort via oss.

 

Nedan hittar du mer info om hur det fungerar att ta Grönt Kort via oss genom 3 enkla steg. Kursen är digital och kan påbörjas när det passar dig!

1

Gör  Quiz

Få snabbt svar på vad du redan kan och vad just du behöver lära dig gällande teori och praktik. Gör quizen när du vill, var du vill och hur många gånger du vill. Totalt finns det 12 quiz med ca 6 flervalsfrågor i de olika kategorierna golfspelet, golfvett och golfregler. Varje quiz tar ca 2-5 min att genomföra och du kan göra de hur många gånger du vill så länge du är kund i Golf4u™. Direkt efter att du genomfört ett quiz får du feedback och hänvisning till de videor som ska stödja just ditt lärande.

 

För att du ska känna dig trygg och säkerställa att du har tillräckliga kunskaper ska du ha alla rätt på varje quiz. Som svarsalternativ finns av pedagogiska skäl alltid alternativet “vet ej”. Om du känner dig osäker eller funderar på att chansa ska du välja detta alternativ för att sedan få feedback med videohänvisning, så att när du nästa gång gör quizet har lärt dig och är säker på det rätta svaret.

2

Se videor & öva

När du gjort ett quiz får du feedback på vilka videor du bör se. Träna på de moment som just du behöver lära dig. Det finns över 35 videor som behandlar både praktik och teori, dvs allt ifrån de olika slagen till vad som gäller vid regler och golfvett. Videofilmerna är ca 1-4 minuter långa och är uppbyggda på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt. När du genomfört ett quiz får du feedback på vilka videor just du bör gå igenom. Du kan titta på videorna hur många gånger du vill hemma i lugn och ro alternativt via mobiltelefon när du tränar på en golfanläggning.

 

Självklart når du även alla videor via vårt “videobibliotek”. Under de 12-mån du är kund kan du göra quizen och titta på videorna hur många gånger du vill. På så sätt möjliggörs inlärning under en längre period och du kan “gå tillbaka” för att lära mer när en konkret situation uppstår under spelet. Det finns några ”öppna” videor som du kan se även i utloggat läge, dvs tillgängliga även för dig som ännu ej blivit kund.

3

SPEL- & SLUTPROV

När du utfört steg 1 och 2 är det dags för sista steget som består av ett spelprov och ett slutprov på dina teorikunskaper. När detta är genomfört har du tagit ditt Grönt Kort.

 

Spelprovet ska genomföras på en golfklubb med en ”riktig” bana som är slopad samt tillåter spel för dig som är under utbildning men som ännu inte har Grönt Kort. Att banan är slopad innebär att den är banvärderad och att det finns en sloptabell innehållande golfförbundets logotype. Ett spelprov kan göras hur många gånger du vill tills du uppnår godkänt resultat. Vid spelprov betalar du greenfee till den klubb/bana du spelar på.

 

Du gör ditt spelprov med valfri spelkamrat som har ett svenskt aktivt Golf-ID och Grönt Kort (hcp 54 eller lägre). Du spelar från valfri tee och klarar 18 poäng på 9 hål. Du räknar dina poäng utifrån ditt spelhcp (erhållna slag) som du ser genom att titta på slopetabell för aktuell bana/tee utifrån 54 i exakt hcp. När samtliga 12 quiz (steg 1 i utbildningen) är avklarade kommer en ”ladda upp-funktion” aktiveras via “Min sida” där du laddar upp en bild på scorekort som visar godkänt spelprov. Klicka här för detaljerad information om spelprov.

 

Slutprovet på teorin görs via Svenska Golfförbundet (SGF). Detta består av quiz på de teoretiska delarna och kan också göras hur många gånger du vill (och du kan göra om de delar som du ev. inte uppnår godkänt på). När du klarat samtliga våra 12 quiz är du redo för slutprovet och det kommer i samband med att alla våra quiz är avklarade att aktiveras en ”Slutprov på teorin”-box via “Min sida” dit du ”klickar” dig vidare för att göra slutprovet.

Efter Grönt Kort

För att ta Grönt Kort behövs inget medlemskap i någon golfklubb. Golf4u™ vägleder dig till Grönt Kort. För att sedan få spela på de flesta banor i Sverige krävs även ett aktivt medlemskap (ex. fullvärdig eller greenfee) i någon golfklubb. Medlemskap kan lösas via Bryttsätter GK eller direkt med den golfklubb som är aktuell för just dig. Bryttsätter GK är Sveriges näst största golfklubb med ca 15 000 medlemmar och erbjuder attraktiva greenfeemedlemskap från 380kr/säsong.

TA GRÖNT KORT - SNABBT OCH SMIDIGT!