Sommarkampanj
börja spela golf
för 995 kr!

Ordinarie pris 1195kr

 

SVERIGES MEST POPULÄRA GRÖNT KORT-KURS – TILLGÄNGLIG- SMIDIG OCH KOMPLETT!

Vi erbjuder nu en sommarkampanj på vår kurs ”Ta Grönt Kort”.
Använd rabattkoden ”golf4usommar22” för att få 200kr rabatt och erhåll kursen för endast 995kr

Steg 1: GÖR QUIZ

Få svar på vad du redan kan och vad just du behöver lära dig gällande teori & praktik. Gör quizen när du vill och var du vill. läs mer

Steg 2: SE VIDEOR & TRÄNA

När du gjort ett quiz får du feedback på vilka videor du bör se. Träna på de moment som just du behöver lära dig. läs mer

Steg 3: SPEL- & SLUTPROV

För Grönt Kort görs spelprov med valfri spelkamrat med hcp 54 eller lägre samt ett slutprov i form av quiz på teorin. läs mer

Denna kurs passar dig som vill ta Grönt Kort genom en smidig och komplett nybörjarkurs innehållande quiz och videor. Kursen är digital och är tillgänglig i 12 mån. Medlemskap i golfklubb ingår inte.
KÖP GOLFKURS
  • 0,00 Kr

VILL DU GE BORT GOLF4U’S GRÖNT KORT-KURS SOM PRESENTKORT?

Kom ut på banan snabbt, smidigt och tillgängligt.
FÖRDELAR MED ATT TA GRÖNT KORT KURS VIA GOLF4U:

Tillgänglig direkt.

Digitala praktik och teorikurser.

Tillgång till material i 12 månader.

Studera när du vill, var du vill.

Golf-ID ingår.

Grönt kort efter prov.

"Fungerade mycket bra, smidigt att kunna göra tester och Quiz när det passar mig själv. Bra instruktions-videor som är till stor hjälp vid lärandet."

- Johan

"Det är superbra upplagt och väldigt lätt att ta in och förstå all information, filmer och fakta. Tack Golf4u."

- Jessica

"Väldigt smidigt och snabbt alternativ för att ta grönt kort."

- Daniel

Kundnöjdhet!

Vanliga frågor

Nedan finns några av de vanligaste frågorna om Golf4u™ och Grönt Kort.

Vad är Golf4u?

Vi är den största utbildningsaktören på den svenska marknaden vad gäller Grönt Kort-utbildning, dvs utbildning för de som vill börja spela golf. Vi är övertygade om att utbildning måste ske utifrån individens villkor och vi har skapat en digital Grönt Kort-kurs där du som elev får ta del av våra unika quiz och videor som dels lär dig alla grundläggande delar för att börja spela golf och dels guidas du vidare till just de moment du behöver träna mer på både gällande gällande teori & praktik.

Vi startade år 2016 och har från första början valt att satsa på att vår kurs ska vara smidig och prisvärd men också med en hög kvalité i vårt kursmaterial samt att kursen är komplett med alla moment som behövs för att ta Grönt Kort.

 

Vi erbjuder också en digital repetitionskurs för dig som redan har Grönt Kort och vill uppdatera dina befintliga kunskaper.

Vad är Grönt Kort?

Grönt Kort = hcp 54, dvs. du har ett Golf-ID med registrerat start-hcp 54. Grönt Kort är golfens motsvarighet till körkort i trafiken. Tillsammans med ett aktivt medlemskap i en golfklubb får du mot avgift (greenfee) spela på många av alla de golfbanor som finns i Sverige. Kraven som ställs för att du ska erhålla hcp 54 är till för att du ska känna dig trygg och bekväm på banan när det gäller själva spelet, golfvett och golfregler. Det är också en garanti att alla spelare uppfyller de grundkrav som finns för ett säkert, trevligt och rättvist golfspel. För att ta Grönt Kort kan du exempelvis gå en fysisk traditionell utbildning eller gå den digitalt via Golf4u.se. Oavsett vilket sätt får du samma rättigheter. Ett Grönt Kort gäller hur lång tid som helst, så länge du inte är inaktiv från golfen.

Vad är kriterierna för att ta Grönt Kort och hur snabbt kan jag ta Grönt Kort?

Kriterierna hos Golf4u™ är att du ska klara alla quiz samt ett slutprov från Svenska Golfförbundet (SGF) på de teoretiska delarna. Därtill ska du utföra godkänt spelprov och ladda upp läsbar bild på korrekt ifyllt scorekort. När det är gjort blir du registrerad för Grönt Kort = hcp 54 (normalt inom 24h).

 

För dig med ambitionen att ta Grönt Kort och som redan har en del golfkunskaper kan processen att ta Grönt Kort gå snabbt, många gör det inom 24h. Andra personer behöver mer tid. Det beror givetvis på hur lätt du har för att klara de kriterier som krävs. Golf4u™ vägleder/hjälper dig att effektivisera tiden så att du kan träna när det passar dig på de moment just du behöver fokusera på.

Vad är Golf-ID?

Golf-ID fungerar som ett ”personnummer” inom golfen och används för att administrationen ska bli mer lätthanterlig. Ett Golf-ID skapas per automatik när du registreras i GIT (Golfens IT-system). Denna registrering görs smidigast av dig själv via “Min sida”. Du får då ditt Golf-ID skickat per automatik till din email direkt efter registrering. Du kan alltså ha ett Golf-ID utan att ha Grönt Kort. När du uppnått kriterier/krav för Grönt Kort-nivå, sker en registrering till hcp 54 eller lägre, samt aktivering av Grönt Kort på ditt Golf-ID.

Är det dyrt att ta grönt kort?

Det finns många förutfattade tankar om att det är dyrt med golf. Att gå en traditionell fysisk utbildning med ett fast schema kan kosta flera 1000-lappar. Att via Golf4u™ ta Grönt Kort online möjliggör att göra det när det passar dig och kostar 1 195kr.

Gäller detta för grönt kort överallt?

Ja, det finns bara en typ av Grönt Kort som gäller överallt. Dock kan enskilda klubbar ha egna begränsningar vad gäller t.ex. spelhcp vid greenfee-spel. För att ta Grönt Kort kan du exempelvis gå en fysisk traditionell utbildning eller gå den digitalt via Golf4u.se. Oavsett vilket sätt får du samma rättigheter. Ett Grönt Kort gäller hur lång tid som helst, så länge du inte är inaktiv från golfen.

Hur görs quizen?

Det finns totalt 12 quiz som är diagnostiska test för att få reda på vad du redan kan och vad du behöver lära dig mer om. Du kan göra dessa hur många gånger du vill och i den takt som passar dig bäst. När du får alla rätt på ett quiz registreras detta som godkänt. För möjligheten att kunna registreras för Grönt Kort via Golf4u™ behöver du ha godkänt på samtliga quiz. När du klarat alla 12 quiz är du redo för ett slutprov från Svenska Golfförbundet (SGF) i form av quiz på de teoretiska delarna. Under den tid du är kund i Golf4u™ kan du alltid gå tillbaka och repetera genom att göra quizen igen.

Var och med vem görs spelprov?

Spelprov genomförs på en golfklubb med en ”riktig” bana som är slopad samt tillåter spel för dig som är under utbildning men som ännu inte har Grönt Kort. Att banan är slopad innebär att den är banvärderad och att det finns en sloptabell innehållande golfförbundets logotype. Ett spelprov kan göras hur många gånger du vill tills du uppnår godkänt resultat. Vid spelprov betalar du greenfee till den klubb/bana du spelar på.

 

Spelprov för Grönt Kort görs med valfri spelkamrat som har ett svenskt aktivt Golf-ID och Grönt Kort (hcp 54 eller lägre). Så länge spelkamraten uppfyller dessa kriterier är personen en giltig markör för spelprovet och har då “rätten” att signera/godkänna scorekortet enligt det nationella regelverk som finns. Vår rekommendation är att markören även har större erfarenhet från golfen sedan tidigare och behärskar t.ex. golfreglerna och hur man räknar inom golfen.

 

Titta på så fungerar det för att se mer detaljerat hur du genomför spelprov, vad kraven är för godkänt spelprov samt hur du fyller i ditt scorekort. Här finns även mer info om hur spelprov för barn upp till och mer 12 år utför sitt spelprov.