Sommarkampanj på
Sveriges första och största onlinekurs för Grönt Kort


Grönt kort kurs + 2h simulatorgolf via Indoor golf group för endast 1095kr (Totalt värde ca 2195kr)

Med över 35 års samlad erfarenhet skapades Golf4u och vi har hjälpt över 30 000 personer att utvecklas i Golfens värld. Hos oss kan du känna dig trygg i att få den bästa introduktionen till golfen. Vi är originalet, välkommen du med!

KÖP GOLFKURS

Grönt Kort-kurs med teori & praktik för endast 1095kr (ord 1395kr) + 2 timmar gratis simulatorgolf (värde ca 800 kr) att använda innan 10/10-2024 via Indoor golf group. Totalt värde ca 2195kr!

 

Denna kurs passar dig som vill ta Grönt Kort genom en smidig och komplett nybörjarkurs innehållande quiz och videor. Kursen är digital och är tillgänglig i 12 mån. Medlemskap i golfklubb ingår inte.

Fyll i nedan och registera dig direkt!
  • 0,00 Kr

VILL DU GE BORT GOLF4U’S GRÖNT KORT-KURS SOM PRESENTKORT?

Tack vare ett samarbete mellan oss på Golf4u och Indoor Golf Group, störst på simulatorgolf i Sverige, kan vi nu erbjuda alla kunder hos Golf4u två timmar gratis simulatorgolf att använda innan 10/10-2024 via Indoor golf group.

 

Indoor Golf Group har en vision: “att driva golfutvecklingen i Sverige framåt och göra spelet tillgängligt för alla, året runt”. Det gillar verkligen vi på Golf4u. Indoor Golf Group har 20 anläggningar, från Malmö till Östersund.

 

Läs mer på https://indoorgolfgroup.se/vara-centers/ 

Kom ut på banan snabbt, smidigt och tillgängligt med Golf4u:

 

* Individbaserat lärande – gör bara det du inte redan kan.

 

* Komplett med teori & praktik, Golf-ID och Grönt kort efter prov.

 

* Tillgänglig direkt, studera när du vill, var du vill. Kom ut på golfbanan inom 24h.

 

* Golfa tryggt med stöd i 12 mån.

Golf4u – den bästa introduktionen till golfen

Golf4u var 2016 först i Sverige med erbjudandet att Ta Grönt Kort online. 35 års samlad erfarenhet paketerades för att ge nya golfare den bästa introduktionen utifrån var och ens förutsättningar. Våra pedagogiska quiz ger alla en unik lärresa och många tar Grönt Kort inom 24h. Starta när du vill och lär dig i din egen takt. Tillgång i 12mån gör att du kan “gå tillbaka” och repetera för att bli helt trygg på banan när väl en konkret situation uppstår under spelet. Vi är originalet, den bästa introduktionen till golf online och har hjälpt över 30 000 personer att utvecklas i Golfens värld. Välkommen du med!

"Smidigt med Quiz när det passade mig och videor som hjälpte lärandet."

- Johan

"Superbra och väldigt lätt att ta in all information och filmer."

- Jessica

"Väldigt smidigt och snabbt alternativ för att ta grönt kort."

- Daniel

Vanliga frågor

Nedan finns några av de vanligaste frågorna om Golf4u™ och Grönt Kort.

Vad är Golf4u?

Vi är den största utbildningsaktören på den svenska marknaden vad gäller Grönt Kort-utbildning, dvs utbildning för de som vill börja spela golf. Vi är övertygade om att utbildning måste ske utifrån individens villkor och vi har skapat en digital Grönt Kort-kurs där du som elev får ta del av våra unika quiz och videor som dels lär dig alla grundläggande delar för att börja spela golf och dels guidas du vidare till just de moment du behöver träna mer på både gällande gällande teori & praktik.

Vi startade år 2016 och har från första början valt att satsa på att vår kurs ska vara smidig och prisvärd men också med en hög kvalité i vårt kursmaterial samt att kursen är komplett med alla moment som behövs för att ta Grönt Kort.

 

Vi erbjuder också en digital repetitionskurs för dig som redan har Grönt Kort och vill uppdatera dina befintliga kunskaper.

Vad är Grönt Kort?

Grönt Kort = hcp 54, dvs. du har ett Golf-ID med registrerat start-hcp 54. Grönt Kort är golfens motsvarighet till körkort i trafiken. Tillsammans med ett aktivt medlemskap i en golfklubb får du mot avgift (greenfee) spela på många av alla de golfbanor som finns i Sverige. Kraven som ställs för att du ska erhålla hcp 54 är till för att du ska känna dig trygg och bekväm på banan när det gäller själva spelet, golfvett och golfregler. Det är också en garanti att alla spelare uppfyller de grundkrav som finns för ett säkert, trevligt och rättvist golfspel. För att ta Grönt Kort kan du exempelvis gå en fysisk traditionell utbildning eller gå den digitalt via Golf4u.se. Oavsett vilket sätt får du samma rättigheter. Ett Grönt Kort gäller hur lång tid som helst, så länge du inte är inaktiv från golfen.

Vad är kriterierna för att ta Grönt Kort och hur snabbt kan jag ta Grönt Kort?

Kriterierna hos Golf4u™ är att du ska klara alla quiz samt ett slutprov från Svenska Golfförbundet (SGF) på de teoretiska delarna. Därtill ska du utföra godkänt spelprov och ladda upp läsbar bild på korrekt ifyllt scorekort. När det är gjort blir du registrerad för Grönt Kort = hcp 54 (normalt inom 24h).

 

För dig med ambitionen att ta Grönt Kort och som redan har en del golfkunskaper kan processen att ta Grönt Kort gå snabbt, många gör det inom 24h. Andra personer behöver mer tid. Det beror givetvis på hur lätt du har för att klara de kriterier som krävs. Golf4u™ vägleder/hjälper dig att effektivisera tiden så att du kan träna när det passar dig på de moment just du behöver fokusera på.

Vad är Golf-ID?

Golf-ID fungerar som ett ”personnummer” inom golfen och används för att administrationen ska bli mer lätthanterlig. Ett Golf-ID skapas per automatik när du registreras i GIT (Golfens IT-system). Denna registrering görs smidigast av dig själv via “Min sida”. Du får då ditt Golf-ID skickat per automatik till din email direkt efter registrering. Du kan alltså ha ett Golf-ID utan att ha Grönt Kort. När du uppnått kriterier/krav för Grönt Kort-nivå, sker en registrering till hcp 54 eller lägre, samt aktivering av Grönt Kort på ditt Golf-ID.

Är det dyrt att ta grönt kort?

Det finns många förutfattade tankar om att det är dyrt med golf. Att gå en traditionell fysisk utbildning med ett fast schema kan kosta flera 1000-lappar. Att via Golf4u™ ta Grönt Kort online möjliggör att göra det när det passar dig och kostar 1 195kr.

Gäller detta för grönt kort överallt?

Ja, det finns bara en typ av Grönt Kort som gäller överallt. Dock kan enskilda klubbar ha egna begränsningar vad gäller t.ex. spelhcp vid greenfee-spel. För att ta Grönt Kort kan du exempelvis gå en fysisk traditionell utbildning eller gå den digitalt via Golf4u.se. Oavsett vilket sätt får du samma rättigheter. Ett Grönt Kort gäller hur lång tid som helst, så länge du inte är inaktiv från golfen.

Hur görs quizen?

Det finns totalt 12 quiz som är diagnostiska test för att få reda på vad du redan kan och vad du behöver lära dig mer om. Du kan göra dessa hur många gånger du vill och i den takt som passar dig bäst. När du får alla rätt på ett quiz registreras detta som godkänt. För möjligheten att kunna registreras för Grönt Kort via Golf4u™ behöver du ha godkänt på samtliga quiz. När du klarat alla 12 quiz är du redo för ett slutprov från Svenska Golfförbundet (SGF) i form av quiz på de teoretiska delarna. Under den tid du är kund i Golf4u™ kan du alltid gå tillbaka och repetera genom att göra quizen igen.

Var och med vem görs spelprov?

Spelprov genomförs på en golfklubb med en ”riktig” bana som är slopad samt tillåter spel för dig som är under utbildning men som ännu inte har Grönt Kort. Att banan är slopad innebär att den är banvärderad och att det finns en sloptabell innehållande golfförbundets logotype. Ett spelprov kan göras hur många gånger du vill tills du uppnår godkänt resultat. Vid spelprov betalar du greenfee till den klubb/bana du spelar på.

 

Spelprov för Grönt Kort görs med valfri spelkamrat som har ett svenskt aktivt Golf-ID och Grönt Kort (hcp 54 eller lägre). Så länge spelkamraten uppfyller dessa kriterier är personen en giltig markör för spelprovet och har då “rätten” att signera/godkänna scorekortet enligt det nationella regelverk som finns. Vår rekommendation är att markören även har större erfarenhet från golfen sedan tidigare och behärskar t.ex. golfreglerna och hur man räknar inom golfen.

 

Titta på så fungerar det för att se mer detaljerat hur du genomför spelprov, vad kraven är för godkänt spelprov samt hur du fyller i ditt scorekort. Här finns även mer info om hur spelprov för barn upp till och mer 12 år utför sitt spelprov.