Att börja spela golf är enklare än du tror

bunkerslag

Att börja spela golf är enklare än du tror

Många tror att det är svårt, omständligt och dyrt att börja spela golf, men det behöver det inte vara. Visst går det att spendera många timmar och tiotusentals kronor på kurser, medlemskap och utrustning, men det är absolut inget krav, och som du kommer se nedan så finns det alltid sätt att komma undan billigare och spara tid utan att du för den sakens skull får en sämre upplevelse!

Ta Grönt Kort

För att börja spela golf behöver du ta grönt kort, och för att ta grönt kort behöver du bland annat plugga in golfregler, lära dig nya främmande ord och åtminstone ha ett hum om kultur och golfetikett. Men det behöver varken vara svårt, omständligt eller dyrt.
En traditionell grönt kort-kurs kostar generellt runt 3000-4000 kr och de hålls normalt på en golfklubb under ett antal tillfällen, ofta spridda över flera veckor. Men om du väljer att ta grönt kort online, med exempelvis oss på Golf4u, kan du ta grönt kort i egen takt på ett smidigt och pedagogiskt sätt som du enkelt kan passa in i dina vardagsrutiner.

bunkerGolfmedlemskap

Det är dessutom betydligt billigare än en traditionell kurs och du får förutom den teoretiska kunskapen du behöver även tillgång till instruktionsvideor med praktiska övningar som du kan göra på egen hand för att förbereda dig för ditt spelprov. Både de teoretiska och de praktiska delarna anpassas automatiskt efter dina egna förkunskaper vilket innebär att du kan fokusera på det du verkligen behöver träna på, något som inte är fallet om du väljer en traditionell kurs med en grupp andra spelare som är på helt olika nivåer.
Hos Golf4u.se har du också tillgång till kursen under ett helt år och kan gå tillbaka och repetera även efter att du fått ditt gröna kort när du har mer praktisk erfarenhet från situationer på golfbanan, så att du kan känna dig helt trygg i ditt golfande.

Skaffa golfutrustning

Som vi redan varit inne på så går det att spendera många tusentals kronor på utrustning om man vill, men det är absolut inget krav. Idag finns det många alternativ för nybörjare mellan 2000-4000 kr ute i butikerna som håller hög kvalitet. Men det går att komma undan ännu billigare. Ett begagnat nybörjarset är oftast den mest ekonomiska lösningen och dessa går att hitta för så lite som 500 kr på begagnatsajter. Och vill du komma undan ännu billigare kan du fråga runt i bekantskapskretsen om någon har ett set som de kan låna ut!

Medlemskap i en golfklubb

Men medlemskap då? Det är väl ändå hutlöst dyrt kanske du tänker? Ja, det kan det absolut vara. Men visste du att det finns olika typer av medlemskap? Ett fullvärdigt medlemskap som ger dig rätt att spela på golfklubbens egen bana alla dagar i veckan kostar normalt 5000-10000 kr per år och ofta måste man även köpa en så kallad golfaktie eller spelrätt som kan kosta minst lika mycket. Det kan vara ett bra val om du vet att du kommer spela ofta och kommer spendera mycket tid på din lokala golfklubb.
Ett billigare och minst lika populärt alternativ är att bli så kallad Greenfee-medlem i en golfklubb. Det kostar från 350-500 kr och då ingår ibland en eller flera greenfee-checkar som du kan använda som betalning när du spelar en runda på din hemmabana. Du har även rätt att spela på andra golfbanor och betalar då en greenfee, normalt mellan 400-800 kronor för varje runda du spelar. Ett greenfee-medlemskap är ett väldigt bra val för nybörjare som vill testa olika banor i sitt närområde, innan de bestämmer sig för var de vill bli medlem.
Ett annat tips är att köpa ett rabattkort som ger upp till halva priset på greenfee hos anslutna klubbar. Det kostar ca 600 kr per år, en summa som du tjänat tillbaka efter bara 2-3 rundor.

Välkommen till golffamiljen

Sedd utifrån kan golfvärlden verka stängd och exkluderande och endast till för de som redan finns på insidan, men om du vågar glänta på dörren finner du en väldigt social sport som kommer att välkomna dig med öppna armar, och där du förutom att hålla dig i trim även kan träffa nya vänner och få ett välbehövligt break från vardagsstressen. Så varför inte ta det första steget och ta grönt kort? Du kan göra det smidigt och flexibelt online, när och var du vill, med Golf4u.se – och du kan såklart använda ditt friskvårdsbidrag.TA GRÖNT KORT - SNABBT OCH SMIDIGT!